máj
27

Hogy a menyasszony milyen csokrot választ magának, azt természetesen elsősorban az ő ízlése határozza meg. Ahhoz, hogy a választás tökéletes legyen, érdemes azért a ruhához, és az egész esküvő hangulatához illő csokrot elképzelni.

Hogy ezek milyenek lehetnek?

Íme, a kínálat:

Kicsi kerek menyasszonyi csokor

Legtöbbször rózsából készül, kevés kiegészítővel. Más virág is megengedett, de hosszúkás virágokból- pl. kála, nem mutat jól. Szűk szabású menyasszonyi ruhához kitűnő választás- pl. sellő fazon. Szűk fazonú, gazdagon díszített (csipke, hímzés, gyöngy) ruha mellett különösen harmonikusan mutat egy ilyen csokor.

44c6f5eef6e319b4781593475cc94107.jpg

Nagy kerek menyasszonyi csokor

Azoknak a menyasszonyoknak ideális, akik látványosabb megjelenést álmodtak meg maguknak. Egyfajta virágból, és többfajtából is ugyanolyan jól mutat. Ideális választás romantikus esküvőre és klasszikus menyasszonyi ruhához. Az arányokat azonban mindig figyelembe kell venni, alacsony, kis termetű menyasszonyok ne válasszanak túl nagy csokrot, mert "összenyomhatja" őket.

c1c20a21ef118d5585c3d2f26f74b4fc.jpg

Biedermeier menyasszonyi csokor

A Biedermeier menyasszonyi csokor szintén kerek, a különböző színek körkörösen helyezkednek el benne. Általában három különböző "gyűrű" helyezkedik el egymás mellett, de állhat két vagy háromnál több színből is. Közepes és nagy csokrok mutatnak jól ebben a stílusban.

images.jpeg

Vízesés vagy csepp alakú menyasszonyi csokor

Gyakorlatilag egy kerek csokorból indul, de egyik oldalon aláomló hosszú kompozíció töri meg ezt a kerekséget. Így a kör alakú és hosszúkás virágok is helyet kaphatnak benne. Általában több fajta virágból és több kiegészítő, illetve zöld alkalmazásával készül. Ideális választás alacsony termetű menyasszonyoknak, mert az alakjuk optikailag kicsit nyújtható, ugyanakkor magas, kecses menyasszonyok számára is ideális, hiszen ezt az adottságot egy nyújtott csokor még jobban kihangsúlyozza. Uszályos ruhákhoz a legideálisabb.

94dc7d48f7e5919049cac99a331c9578.jpg

Pomander avagy gömb alakú függőcsokor

Különleges gömb alakú csokor, mely szalagon vagy gyöngyfüzéren csüng a menyasszony karján. A legtöbb esetben rózsából készül, de más kerek virágokból is jól mutat. Általában egy színű vagy egymáshoz közeli színárnyalatokban pompázó virágokból áll. Egyszerűen és gazdagon díszítve is jól mutat. Leginkább szűk fazonú menyasszonyi ruha mellett érvényesül a legjobban.

dc61c4c5179fedb5adacb212939d8f66.jpg

Kosaras (vagy táskában elhelyezett) menyasszonyi csokor

Elegáns, kecses menyasszonyi csokor egy kosárban vagy dísztáskában elhelyezve. Különleges hatású csokor, nem hétköznapi menyasszonyok számára. Gyakorlatilag bármilyen formájú virágból elkészíthető, és a díszítettségének is csak a képzelet szab határt. Modern stílusú menyasszonyi ruhák tökéletes kiegészítője, különös tekintettel a rövid fazonú ruhákra.

Kosar-tipusu-eskuvoi-csokor.jpg

Hosszú menyasszonyi csokor

A menyasszony karjáról aláomló különlegesen hosszú menyasszonyi csokor igazán látványos. Általában egy laza szövésű hálószerű anyagra kerülnek fel a virágfejek laza kompozícióban. Hosszú uszályos, nagy szoknyával rendelkező menyasszonyi ruha mellett, és magas menyasszonyok számára a legideálisabb.

4466615676_0420f8e47d.jpg

Jogar formájú menyasszonyi csokor

A jogarra emlékeztető forma a hosszú szárnak és kis kerek csokornak köszönhető. Ezt is karunkra fektetve viseljük. Egyszerű vonalvezetésű, szűk ruhához és magas termetű menyasszonyoknak ajánlott.

8b822c32f8b26d8809b76288ec2950dd.jpg

Menyasszonyi kardísz vagy csuklódísz

Ha nem akarunk a menyasszonyi csokor cipelésével bajlódni, válasszunk kardíszt vagy csuklódíszt. A kis virágkompozíciót általában egy szalag segítségével erősítik a felkarunkra vagy a csuklónkra. Ez a virágdísz koszorúslányoknak is ideális - főként, ha még sziromszórással is szeretnénk őket megbízni. Szűk fazonú menyasszonyi ruha mellett a legharmonikusabb. A csuklódísz romantikusabb, a kardísz modernebb, vagányabb stílusú menyasszonyoknak ajánlott.

4be153b974fcbf6fde842ec5804eb8de.jpg

Félhold alakú menyasszonyi csokor

A félhold alakú csokor számos méretben megköthető. A közepén tömött, kétoldalt egyre lazább és nyújtott kompozíció nagyon látványos. Általában sok zölddel kötik ezt a fajta csokrot, melyekre kis virágfejek is kerülhetnek.  Nagy szoknyával rendelkező menyasszonyi ruha mellett mutat a legjobban.

c2c7e70b9007c445a5bd8640502c30a1.jpg

Legyező alakú menyasszonyi csokor

Különleges, legyező formájú menyasszonyi csokor. Az extravagáns forma elérhető a virágok legyező alakba kötésével, de speciális legyező formájú csokoralap alkalmazásával is. Kecses, szűk fazonú menyasszonyi ruha mellett a legharmonikusabb.

1dd9e0032cfbd628b72145895cdf304b.jpg

Muff menyasszonyi csokor

Téli esküvők kiváló (és hasznos) kiegészítője a muffra kötött menyasszonyi csokor.

d0b9865fe7e5b4521b9d1d21be8b10af.jpg

A formákat, színeket, mérteket persze a végtelenségig lehet variálni, a lényeg, hogy a menyasszony elégedett legyen a végeredménnyel.

A képek a Pinterestről származnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tundermakdekor.blog.hu/api/trackback/id/tr475319912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása